Meander MC : Amersfoort

Ik ben met een opgelucht gevoel het ziekenhuis uitgelopen.

Een paar weken na mijn twaalfde verjaardag kreeg ik de oproep voor de vaccinatie HPV (voorkomen van baarmoederhalskanker). Omdat ik ontzettende angst voor prikken had, maar ik de prik wel zelf wou nemen, zochten we een oplossing voor dit probleem. We kwamen uit op deze website en hebben contact gezocht met meneer Schenk. Eerst hadden we een kennismaking. Zowel met meneer Schenk als met het lachgas. Het lukte mij niet om te ontspannen, omdat ik de controle wil behouden. De tweede afspraak zou ik de prik hebben. Helaas keerden we terug zonder dat het gelukt was. Het lukte mij niet om me over te geven aan het lachgas.
De derde afspraak kwam ik erachter dat lachgas voor mij niet werkt. Het bouwt de spanning voor mij alleen maar op. Ik ben bij mijn vader op schoot gaan zitten en heb de prik met succes genomen. Ik was superblij toen ik naar huis ging. De vierde afspraak ging erg soepel. We kwamen aan op de nieuwe locatie, moesten even de weg vinden en waren eigenlijk meteen aan de beurt. Ik had een beetje moeite (door de zenuwen) om te gaan zitten en mijn vest uit te doen, maar ik ben zelf op mijn vaders schoot gaan zitten. Zonder een kik heb ik de prik gehad. Het duurde maar een paar seconden. Uiteindelijk ben ik met een opgelucht gevoel het ziekenhuis uitgelopen. Het heeft mij veel geholpen en mijn angst is voor een groot deel weggegaan. Ik ben erg blij dat meneer Schenk mij geholpen heeft.