Meander MC : Amersfoort

Prima resultaat bij Bart – 11 jaar, verstandelijk beperkt

Op donderdag 25 maart troffen Bart en ik in Baarn een vriendelijke man, in wie je niet direct een dokter herkende. Of dat maakte dat Bart hem al heel snel zijn vertrouwen schonk, weet ik niet; ik weet wel, dat me opviel hoeveel geduld dokter Henk Schenk had en hoeveel moeite hij deed om contact te maken – en het werkte!! Hoewel Bart een heel angstig jongetje is, won zijn nieuwsgierigheid het; hij voelde zich al snel op zijn gemak en daardoor kon de bloedafname zelfs zonder roesje plaatsvinden.

Ik ben trots op mijn zoon, maar het is duidelijk de verdienste van Henk, dat het allemaal in een ontspannen sfeer verliep, zonder druk of andere dingen die de angst hadden kunnen aanjagen of verhogen. Hoewel er natuurlijk veel meer artsen hun werk op een menselijke manier doen en op die manier een hoop angst weten weg te nemen, heeft Henk de tijd…. en dat is geweldig!

Ik kan iedereen met angst voor prikken aanraden om een afspraak in Baarn te maken!
Evert (psycholoog)