Meander MC : Amersfoort

Lang gewacht…toch gedaan!

Ja ook bij mij slaan alle stoppen door als ik alleen maar aan het idee ‘injectie’ denk. Daarom heb ik al zeker 20 jaar geprobeerd alle soorten prikken te vermijden en daar kon ik tot nu toe redelijk mee leven. Maar….mijn wereld werd wel een heel stuk kleiner. Werkend voor een verre-reizenorganisatie moest ik steeds ‘nee’ zeggen op reizen, maar durfde geen reden daarvoor te geven (ze zullen me wel niet begrijpen).
Al zeker een jaar geleden kwam ik de site van Dr. Schenk tegen. Mijn eerste reactie ? Doodeng, niet naar kijken en zeker met niemand over hebben, want stel je voor. Toch bleef de oplossing van het lachgas in mijn hoofd zitten. Soms nog eens gekeken en pas eigenlijk een maand of 3 geleden de moed opgevat en het aan mijn vriend laten lezen (in de trant van lees maar, maar ik wil het er niet over hebben). Vervolgens het onderwerp weer doodgezwegen. Pas een maand geleden heb ik eindelijk de moed opgevat en Dr. Schenk gemaild voor een afspraak (ja per mail, want dan lijkt het allemaal niet zo echt he). De weken voor de afspraak waren echt vreselijk, er was geen land met me te bezeilen, tot vorige week vrijdag…..D-day. En ik kan je zeggen, dat lachgas en vooral Dokter Schenk verricht wonderen. Hij neemt je serieus en neemt echt alle tijd voor je. Ik wist precies wat er gebeurde, maar met behulp van het lachgas was ik zo ‘dronken’ dat het me eigenlijk niet zoveel kon schelen. En nu……… de wereld ligt voor mij open !!!

Nee, het is echt niet zo dat ik nu van mijn angst verlost ben en mijn prikangst is er niet minder door geworden, maar ik weet nu wel dat ik met behulp van lachgas de hele wereld aan kan ! Letterlijk.

Een tip voor wie dit leest en ook nog niet durft: zoals je hebt kunnen lezen, heeft het voor mij ook heel lang geduurd voordat ik de stap durfde te zetten. Het is een beslissing die alleen jij kan nemen. Al lees je de site 100 keer, neem van mij aan als je je een keer ook maar een moment sterk voelt, stuur een mailtje, maak een afspraak. Het is mij ook gelukt !

Birgitte