Meander MC : Amersfoort

Prikangstoplossing voor volwassenen

 

Onze aanpak

 

Wij willen je graag helpen om van je prikangst af te komen! Het beste is het als je in een redelijk korte periode een aantal keren achter elkaar bij ons komt in het Meander Medisch Centrum Amersfoort. Ons Prikangst-behandelpakket bestaat dan ook uit meerdere consulten. Tijdens onze eerste afspraak maken we kennis en praten we over jouw prikangst. Je kunt uitleggen waarom je niet wilt worden geprikt. Vervolgens vertellen we hoe we je van je prikangst gaan afhelpen. Lachgas speelt hierin een belangrijke rol.

 

Waarom lachgas?

Wie bang is voor prikken, kan alleen maar denken ’ik wil het niet’. Misschien word je zelfs boos of raak je in paniek. Toch is het, om goed te prikken, belangrijk dat je ontspannen bent. Dan word je ook meteen minder bang. Daarvoor zorgt nu het lachgas. Via een mondkapje, dat je zelf vasthoudt, adem je zuurstof in met een klein beetje lachgas. Al snel voel je jezelf ontspannen….. Dit oefenen we tijdens ons eerste gesprek. Bekijk hier hoe dat gaat. Let op: we gaan dus de eerste keer nog niet prikken, tenzij je het al meteen wilt proberen.

 

 

Kenmerken van deze intake:

  • we nemen je serieus, want wij begrijpen je.
  • we nemen royaal de tijd voor je.
  • we doen geen dingen tegen jouw wil.
  • door te oefenen met lachgas groeit je vertrouwen.

Het belangrijkste doel van dit eerste consult is dat je na afloop kunt zeggen: ‘Ik heb vertrouwen in het vervolgconsult’.

Na de intake volgen drie behandelconsulten. Steeds krijg je ruim de tijd om je vertrouwen te versterken en goede ervaringen op te doen.

 

Vervolgconsult

Tijdens het tweede consult gaan we verder met het lachgas. Als dat goed gaat en je ontspannen bent, vragen we je toestemming om te prikken voor vaccinatie of bloedafname. Je maakt dus zelf de keuze. Op die manier hebben wij al veel mensen van hun prikangst afgeholpen. Want vrijwel iedereen die met prikangst bij ons kwam en de lachgasbehandeling heeft gekregen, durfde tóch geprikt te worden. Dat gunnen wij jou ook!

Het kan zijn dat je niet één keer, maar een paar keer moet worden geprikt. Dan blijft onze behandeling steeds dezelfde. Door een paar keer bij ons te komen, kun je van je prikangst af komen. Misschien hoef je maar één prik te hebben, dan is het tóch goed om een paar keer bij ons terug te komen. Wil je de ervaringen van anderen weten? Via deze link >> hoor je hun verhalen over prikangst.nl.

 

Samengevat:

  1. Tijdens het eerste consult besteden we vooral aandacht aan kennismaking, intake en oefenen met lachgas. Deze eerste keer prikken we niet, tenzij je zelf aangeeft het te willen proberen.
  2. Tijdens het tweede bezoek herhalen we de lachgasbehandeling en prikken we bij voorkeur voor de eerste keer.
  3. De twee daarop volgende behandelconsulten herhalen we het prikken. Als vaccinatie of bloedafname niet nodig is, dan prikken we met een lege spuit of nemen bloed af dat niet verder wordt onderzocht. Het in korte tijd herhalen van de behandelconsulten is van belang om goede ervaringen op te doen en te leren omgaan met de angst.
  4. Na het voltooien van het Prikangst behandelpakket kun je je op een ‘normale’ prikpoli zonder angst laten prikken.

 

Klik hier voor onze tarieven >>.